Opruimen als spel

Opruimen als spel, het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar toch kan het. Bedacht door 2 jongens (mannen?) uit – hoe kan het anders – Amerika. Ze noemen het de Minimalisme Game (#minsgame op twitter en Facebook).

Deze mannen hebben het minimalisme tot kunst en levensstijl verheven. Ze schrijven over een betekenisvol leven met minder spullen op hun blog en geven er lezingen over. Een van de manieren die ze geven om met veel minder spullen door het leven te gaan is alles wat je hebt in te pakken alsof je gaat verhuizen en dan alles wat je 21 dagen later niet gebruikt hebt weg te doen. Dat is mij iets té rigoureus!

Maar hun Minimalisme game spreekt me wel aan. Een maand lang gooi je elke dag 1 item meer weg, dus op de eerste dag 1 ding, op de tweede dag 2 dingen, op de derde dag 3 dingen en zo verder tot je op de 31e dag (het is mei) 31 spullen uit je huis weg doet. Doe dit alleen of samen met iemand. Wie het het langst volhoudt “wint”. Lukt dit dan ben je aan het eind van de maand een kleine 500 spullen lichter.

Hoe het precies gegaan is, kan ik niet na vertellen, maar afgelopen zondag, tijdens een verjaardagsfeestje kwam dit ter sprake en ineens was het besluit daar om dit te gaan doen. Samen met in ieder geval een broer, schoonzus, zus, zwager, moeder en goede vriendin besluiten we de uitdaging aan te gaan. Elke dag een mailtje aan elkaar met fotootje van de weggedane spullen. En aan het eind van de maand moet alles daadwerkelijk weg zijn. (elke dag wegbrengen, recyclen of verkopen is geen haalbare kaart).

En hoewel het vandaag nog geen 1 mei is, ben ik al wel lekker bezig geweest. De teller staat op 200+ dingen, van kleding tot speelgoed, van huisraad tot prullaria, van bakblikken tot boeken.
Hoe dan ook, winnaars zijn we allemaal want met minder spullen in je huis, krijg je sowieso meer ruimte en rust.

dag 1

dag 1

dag 2

dag 2

dag 3

dag 3

dag 4

dag 4

dag 5

dag 5

dag 6

dag 6