Mei-opruimmaand

Vorig jaar in april vatte ik het plan om in mei samen met vrienden mee te doen aan een opruim-spel, the minimalism-game. Heel leuk en zeer effectief, ik heb het ruim 2 maanden volgehouden en er zijn enorm veel spullen het huis uitgegaan. Van echte rommel, prullaria en kleding tot niet meer gebruikt servies, boeken die al jaren op zolder stonden en nog meer.
In oktober deed ik voor de tweede keer mee met d’ruitdaging, ook toen zijn weer veel spulletjes ons huis uitgegaan.

En nu is het weer mei, op verzoek van vriendinnen die vorig jaar in mei meededen doen we nu weer een opruim-maand, niet zo strikt en strak maar wel met een doel. Ik heb gezegd dat ik deze maand 100 dingen weg zou doen… En dat heb ik al met gemak gehaald, en de maand is nog niet voorbij.

Waarom doe ik dit? Het geeft een beetje het ouderwetse voorjaarsschoonmaak gevoel, (en ik ben niet zo van het echte hartgrondig schoonmaken). Maar met minder spullen in huis gaat schoonmaken een stuk makkelijker en sneller. Het leuke is dat ik dit keer aan de kinderen heb gevraagd om hun eigen kamer (met mijn hulp) op te ruimen en goed te kijken naar het speelgoed. Vinden ze het nog leuk? Past het nog bij hun leeftijd? Is het nog heel?

Verrassend resultaat, dochterlief had binnen no time een krat vol om weg te geven. Zoon-lief vond het veel moeilijker maar kon toch afstand doen van een paar dingen. Ik ben trots op beiden.

En dan ga ik nu zelf ook nog maar een plankje doen.