Schakels

Ontbrekende-SchakelSoms zijn er momenten waarop je ervaart hoe belangrijke elke schakel in een ketting is. Afgelopen weekend was zo’n moment.

Een groep van 50 vrouwen die elkaar kent via Facebook, die allen hardlopen en actief zijn in de Facebook-community Stoere Vrouwen Sporten heeft mee gedaan met de sponsor-estafette-loop Den Helder-Maastricht voor Kika en Mappa Mondo.

Een enthousiaste oproep “zullen we met 50 vrouwen van Den Helder naar Maastricht gaan rennen, 420 km ver?” wordt  gevolgd door veel ja’s. Maar dan, hoe verder??

Dan blijkt hoe sterk of zwak een ketting kan zijn, als de eerste planning gemaakt is, komen de afmeldingen. De ketting is onderbroken, gelukkig komen er weer schakels bij. Vrouwen die extra willen lopen, die loopmatjes meebrengen. Er is een begeleidingsteam nodig, weer een ontbrekende schakel, maar ook die wordt gevonden. Zo blijft het tot op het laatste moment spannend of de ketting heel blijft, of alle schakels even sterk zijn.

Een 420 km lang lint van hardlopende vrouwen, die elkaar vaak bij het aflossen pas voor de eerste keer in het echt ontmoetten. Van start tot finish ontzettend betrokken, virtuele aanmoedigingen, met spanning wachten tot “de finish” bereikt wordt.
Vrijdagnacht tot zondagavond, in 45 uur en 30 minuten leggen we de afstand af.

De  Eén voor Allen – Allen voor Eén-musketiers mentaliteit heeft gewerkt, de ketting is heel gebleven, elke schakel even belangrijk.

Zonder oproep, zonder planning, zonder busteam, zonder enthousiasme, zonder doorzettingsvermogen en het gevoel bij iedereen “dit moet slagen”  was deze ketting niet tot stand gekomen.

Mooi dat ik een klein schakeltje kon zijn.

De finish gehaald, niet alle loopsters zijn erbij.

De finish gehaald, niet alle loopsters zijn erbij.